L'Escola de música d'Abrera participa a la segona Fira de Sant Jordi


Per segon any consecutiu l’Ajuntament d’Abrera organitza la Fira de Sant Jordi a la Plaça de Pau Casals, amb una jornada plena d’activitats per a tots els veïns i veïnes.
L'èxit de la primera edició ha fet repetir i ampliar la cita a entitats del municipi, concentrant les activitats a l’escenari de la plaça de Pau Casals. La Fira es podrà visitar de 16.30 h a 20.00 h. Es podrà visitar l’estand dels Abrecedaris (escriptors i escriptores d’Abrera), enguany en un lloc més cèntric i visible. Els escriptors locals ja van estar presents a la I Fira de Sant Jordi d'Abrera, on també van presentar i signar els seus llibres. També s’instal·laran els estands de Vive y baila, l’Associació Familiars Alzheimer Abrera, l’Associació Abrera Contra la Violència de Gènere, els comerços locals Papelería Abrera i Manualitats Alean, els partits polítics Abrera en Comú, Ciutadans, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya d'Abrera, el Servei Local de Mediació i les regidories de Dones i Igualtat i d'Infància i Joventut de l'Ajuntament d'Abrera.

La tarda s’obrirà amb lectures compartides per alumnes de l’Aula d’Adults d’Abrera a les 17 h i seguirà a les 17.30 h amb “Brossabadat”, un espectacle sorprenent on barreja màgia i lectura, llibres i fantasia, a través de contes i rondalles. Enguany, prenent com a protagonista principal el poeta Joan Brossa (1919-1998), del quan es commemora el centenari, s’oferirà l’espai Brossabadat al món de l’il·lusionisme i la literatura convidant a tots els participants a submergir-se en el plaer de la lectura i la imaginació d’una manera dinàmica, sorprenent i divertida. El poeta Joan Brossa va ser un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.

Acte seguit els alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música d’Abrera oferiran la primera part del concert amb l’actuació del Cor Infantil format per alumnes d’entre 3 i 8 anys, que interpretaran la Cantata “Patruflash”, la història d’un Patufet que viatja per l’espai, que comptarà amb la col·laboració del Grup de teatre Illets d’Abrera.  Després d’un espai per a la poesia i la narrativa a càrrec del Grup d’escriptors Abrecedaris, el Cor de Joves i Adults de l’escola interpetarà el seu repertori: espirituals negres com “Swing low”, temes tradicionals com “La Fira d’Scarborough” i temes moderns com “California dreaming”

A la mitja part es farà el sorteig de la panera cultural de la Biblioteca Josep Roca i Bros, l’entrega de premis del Concurs de fotografia #abreraenclaudedona i l’entrega de premis del III Concurs de Relats “Imagina Abrera”. Enguany el primer premi ha estat per Juan José Sánchez Fernández pel seu relat “El enigma de Can Bros”, el segon premi és per l’Eva María Baos Ruiz per “El susurro del viento” i el tercer premi se l’endú Esther Sanahuja i Fabrés amb el seu relat “Tornarem a ser”.

Un cop entregats aquests premis començarà la segona part del Concert de l’Escola Municipal de Música amb l’actuació del grups d’alumnes adults. Primer ho farà el Combo Pop-Rock que interpretarà temes de “Loquillo y los Trogloditas” i Dani Martín; i després el Combo Jazz amb temes de Antonio Carlos Jobim, Duke Ellington, Dave Brubeck i Pat Metheny.

Durant tota la tarda hi haurà un taller de roses reciclades i de manga i còmic. També es podrà gaudir de les recomanacions literàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros i de la signatura de llibres per part dels autors i autores d’Abrera. El final de la jornada el marcarà l’actuació de la colla infantil dels diables Bram de Foc d’Abrera.

Sant Jordi a les escoles
Un any més l’Escola Francesc Platón i Sartí celebrarà l’entrega de premis dels Jocs Florals al pati del centre al llarg del matí. Ja a la tarda l’Escola Ernest Lluch també celebrarà l’acte de lliurament dels seus Jocs Florals infantils. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Escola Municipal de Música d’Abrera obre les preinscripcions pel curs 2023-2024 del dijous 4 de maig al divendres 26 de maig (ambdós inclosos)

L'Escola Municipal de Música d’Abrera obre les preinscripcions pel curs 2024-2025 del dilluns 6 de maig al divendres 24 de maig (ambdós inclosos)

L'Escola Municipal de Música ha iniciat el curs escolar musical 2023-24 amb 190 alumnes